OTVORI

VANREDNO SAOPŠTENJE

Poštovani prijavljeni učesnici simpozijuma AgroReS 2020,

Nadamo se da ste svi dobro i da uspješno prevazilazite nove izazove kojima je uzrok COVID19 pandemija koja je zahvatila cijeli svijet. Želimo vam da ostanete zdravi, izvan dometa virusa, što je sada prioritet.

Održavanje IX naučnog simpozijuma AgroReS 2020 (planirano za 21-23 maj) odgađa se,  zbog vanredne situacije usljed COVID19 pandemije. Ukoliko se ispune pretpostavke za bezbjedno okupljanje i putovanje, simpozijum ćemo organizovati u prvoj polovini septembra, o čemu ćete biti blagovremeno obaviješteni putem web sajta i na vaše e-mail adrese. Očekujemo se da ćemo se nakon trenutne izolacije svi zaželjeti druženja i da ćemo još više preferirati skupove koji nam to omogućavaju.

Sve izvršene prijave i uplaćene kotizacije za AgroReS 2020 vrijediće i za novi termin.

Odgađanje održavanja simpozijuma daje dodatno vrijeme autorima koji su prijavili samo sažetke da ih pretvore u kompletne radove koje mogu poslati na isti način kao što su prijavljivali sažeteke (preko web stranice agrores.net) do 30. juna, kako bi ostalo dovoljno vremena za njihovo recenziranje.

Sa željom i nadom da ćemo se ove godine ipak okupiti planiranim povodom,

Organizacioni odbor AgroReS 2020.

MJESTO I VRIJEME

Simpozijum AgroRes 2020 se održava u gradu Trebinju (Bosna i Hercegovina).
Simpozijum i savjetovanje će se održati od 21. do 23. maja 2020. godine.

 • 21.05.2020. (četvrtak)
  Svečano otvaranje Simpozijuma i plenarna izlaganja predavača po pozivu
 • 22.05.2020. (petak)
  Izlaganja učesnika po tematskim oblastima
  Zajednička panel diskusija
 • 23.05.2020. (subota)
  Terenska posjeta i ekskurzija za učesnike Simpozijuma
 • 23.05.2020. (subota)
  XXV savjetovanje inženjera poljoprivrede Republike Srpske

O Trebinju

Grad Trebinje nalazi se na krajnjem južnom dijelu Republike Srpske i BiH, u zaleđu južnog Jadrana (dubrovačko-hercegnovsko primorje). Teritorija Trebinja obuhvata površinu od 904 km2  i po veličini spada u opštine/gradove srednje veličine u Republici Srpskoj.

Još od vremena kada su ga nazivali Travunija, pa do danas kada se zove Trebinje, može se reći da je Trebnije zadržalo duh prošlosti. Dvije velike imperije, Turska i Austrougarska, ostavile su Trebinju vječne podsjetnike na periode kada se grad, uprkos turbulentnim istorijskim tokovima i događajima, očuvao i odolio uticajima vremena. U Trebinju i njegovoj okolini su i neki najpoznatiji srednjovjekovni manastiri. Naročitu pažnju brojnih turista, osim gradskog jezgra izgrađenog u mediteranskom stilu, privlači i specifičan botanički i ugostiteljski kompleks od šesnaest stoljetnih platana – ljetnu baštu, jedinstvenu na prostoru čitave bivše Jugoslavije.

U njihovoj neposrednoj bllizi je trg koji je ujedno i najstarija zelena pijaca u Republici Srpskoj na kojoj se svaki dan prodaju tradicionalni poljoprivrednih i prehrambenih proizvodi iz trebinjskog kraja. Rijeka Trebišnjica, najduža ponornica u Evropi, dijeli Trebinje na dva dijela. Trebišnjica je, prema kazivanju brojnih građana i posjetilaca, rijeka neobične ljepote i čistoće.

Više podataka o Trebinju i njegovoj turističkoj ponudi možete naći na web sajtu Turističke organizacije Grada Trebinja GoTrebinje.com

Kako do Trebinja?

Trebinje ima dobru cestovnu povezanost sa Banja Lukom (357 km), Sarajevom (214 km), Podgoricom (120 km) i Dubrovnikom (28 km).

Od najbližih aerodroma u Dubrovniku u Hrvatskoj Trebinje je udaljeno 45 km, a od aerodroma u Tivtu u Crnoj Gori 70 km.

SAŽECI I RADOVI

Slanje sažetaka vrši se elektronskim putem unošenjem podataka o autorima i teksta sažetka na web stranici Simpozijuma. Sažetak treba da sadrži: naslov, imena autora, naziv i adrese institucija autora i e-mail kontakt autora, tekst sažetka i ključne riječi. Tekst sažetka treba da sadrži: cilj istraživanja, metode, rezultate i zaključak.

Slanje radova vrši se elektronskim putem uplodovanjem teksta rada na web stranici Simpozijuma. Rad treba da sadrži: naslov, imena autora, naziv i adrese institucija autora i e-mail kontakt autora, tekst sažetka, ključne riječi i tekst rada napisan prema IMRAD pristupu (uvod, materijal i metod, rezultati istraživanja i diskusija), zaključak, pregled literature i evenutalno priloge.

Copy link
Powered by Social Snap